Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

52. Uluslararası Antalya Film Festivali başladı

Yarım yüzyıllık tarihinde pek çok ilke ve yeniliğe öncülük eden Uluslararası Antalya Film Festivali, bu akşam gerçekleşecek açılış töreniyle festival davetlilerini ağırlayacak. Yedi günlük festival maratonunun detaylarını her gün bu köşeden sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Festivalin açılış filmi olan Türkan Şoray imzalı 'Uzaklarda Arama', bu akşam 21.30'da Aspendos Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.
Bu yıl, Altın Portakal için 12 film yarışacak.

ETKİLEYİCİ FİLMLER
Farklı coğrafyalar ve etkileyici öykülere sahip filmlerin öne çıktığı festival; Jeremy Irons, Vanessa Redgrave ve Kathleen Turner gibi sinema tarihinin en önemli isimlerini ağırlayacak. Kahleen Turner; başrollerini Michael Douglas ve Danny DeVito ile paylaştığı, 1989 yapımı 'Güllerin Savaşı' filminin özel gösteriminden sonra merak edilen soruları yanıtlayacak.
Vanessa Redgrave ile eşi Franco Nero'nun tanıştığı, sinema tarihinin epik klasiklerinden 'Camelot' isimli film ise, festival kapsamında bir sürpriz eşliğinde gösterilecek.
Türk sinemaseverlerinin kalbini ilk olarak Meryl Streep'le oynadığı 'Fransız Teğmenin Kadını' filmiyle fetheden Jeremy Irons da, Bu akşam gerçekleşecek açılış töreninde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak için sahneye çıkacak.
Altın Portakal için yarışan filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları; filmlerinin ilk gösterimi sonrasında gerçekleşecek söyleşilerde sorulara yanıt verecek.
Festivalin en dikkat çeken tarafı Yeşilçam'a dair ince ayrıntıları unutmaması.

SUNAL ANILACAK
52. Uluslararası Antalya Film Festivali, aramızdan ayrılışının 15'inci yılında Türkiye sinemasının en önemli isimlerinden Kemal Sunal'ın kişisel eşyalarından oluşan bir sergiye evsahipliği yapıyor.
Eşi Gül Sunal'ın katkılarıyla gerçekleşen Kemal Sunal Sergisi için Antalya Kültür Merkezi'ne gelen eşyalar arasında; 'Hababam Sınıfı' filminin unutulmaz spor dersi sahnesinde giydiği kırmızı beyaz tişörtten 'Süt Kardeşler'deki bahriyeli üniformasına kadar sanatçıyla özdeşleşmiş pek çok önemli parça yer alıyor.
Kariyeri boyunca unutulmaz filmlere imza atan Kemal Sunal, 1977 yılında 'Kapıcılar Kralı'ndaki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal'ını kazanmıştı.

YARIN BUNLARI İZLEYİN
Yarın gösterilecek filmler arasında Altın Portakal için yarışacak 'Kalandar Soğuğu' da bulunuyor.
Ayrıca bu yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye alan, Jacques Audiard'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Dheepan' ve aynı festivalde jüri özel ödülünü alan Yorgos Lanthimos'un 'The Lobster' filmlerini kaçırmamanızı öneriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA